Meille annettiin tehtäväksi tehdä Illustratorilla vapaavalintaisesta rakennuksesta yksinkertainen piirros. Ohjeeksi annettiin, että se ei saa olla liian yksityiskohtainen. Tämä ohje ehkä siksi, että samainen rakennus tehtiin myös monokromaattisia sävyjä käyttäen, joten silloin värien muokkaaminen olisi helpompaa.

Valitsin rakennukseksi Oulun tuomiokirkon. Mielestäni rakennus on kaunis ja halusin kokeilla tehdä siitä ohjeiden mukaisen kuvan. Selasin netistä kuvia kyseisestä kirkosta ja muutama niistä osui silmään. Työni pohjalle valikoitui kuva, joka on otettu suoraan sivusta päin. Suora sivukuva rakennuksesta helpotti työtä paljon, kun linjat olivat suorat ja yksinkertaiset.

Lähdin ensin työstämään taustaa, jonka jälkeen aloin hakemaan kirkon muotoa. Kun olin saanut nämä valmiiksi, siirryin yksityiskohtiin, kuten ikkunoihin ja tolppiin. Ulottuvuutta lähdin hakemaan käyttämällä kirkossa kahta eri sävyä.

Kun olin saanut tämän työn valmiiksi, siirryin seuraavaan tehtävään. Tehtävänä oli muokata tämän samaisen rakennuksen värimaailma monokromaattisiksi sävyiksi. Tässä käytin rusehtavia sävyjä. Valitsin värimaailman sen vuoksi, koska se sopi minun mielestäni tähän rakennukseen. Lopuksi tulostin molemmat työt A3 kokoisena koulun seinälle.

Tehtävä oli mielestäni kiva ja opettavainen. Kun unohti monimutkaiset yksityiskohdat, sai kuvan tehtyä yksinkertaisesti, joka nopeutti työtä huomattavasti. Oli kiva oppi uutta ja en malta odottaa seuraavaa vastaavanlaista tehtävää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.